16:33 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Medicină
Sa primesc un link scurt
475 0 0

Medicii locali au preluat metoda de intervenție medicamentoasă asupra virusului de la colegii lor ruși.

TIRASPOL, 10 iul – Sputnik. În regiunea transnistreană a început tratarea bolnavilor de CIVID-19 cu ajutorul unor noi preparate costisitoare. Spitalele pentru pacienții cu coronavirus din Râbnița și Slobozia au primit medicamentul Favipiravir. El va fi utilizat în terapia bolnavilor aflați în stare gravă și a celor de gravitate medie.

După cum a relatat departamentul regional de Sănătate, remediul nu a fost ales întâmplător, el este utilizat cu succes în practică de către medicii din Rusia.

”Specialiștii ruși au deja experiență în utilizarea acestui preparat la tratarea bolnavilor de COVID-19 și apreciază eficiența înaltă a acestuia”, a subliniat șefa departamentului, Cristina Albul.

Făcând referire la concluziile Rospotrebnadzor, ea a explicat că, datorită tratamentului cu Favipiravir, la bolnavii cu forme grave ale infectării, în a treia - a patra zi virusul nu se mai detectează, iar către a zecea zi se atestă o îmbunătățire considerabilă a stării de sănătate a pacienților.

În momentul de față este analizată de asemenea posibilitatea utilizării unor scheme de tratament împotriva coronavirusului cu un alt preparat antiviral – Remdesivir. Totuși, după cum menționează funcționarii din Sănătate, această chestiune mai are nevoie de o examinare minuțioasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Oamenii de știință alertează OMS cu privire la transmiterea prin aer a Covid-19
Tagurile:
coronavirus, tratare, medicamente, Rusia


Știrile Zilei