19:02 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (896)
12302

În Republica Moldova, studiul clinic se va desfășura în 3 centre din cadrul Spitalului de boli infecțioase ”Toma Ciorbă”, la inițiativa S.C. ”Clinical Trial Center SRL”, România.

CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat cel de-al treilea studiu clinic destinat tratamentului infecției covid-19, informează instituția printr-un comunicat.

”Cel de-al treilea studiu clinic aprobat de Comisia Medicamentului pe lângă AMDM este unul internațional, multicentric, care se desfășoară în paralel în 35 de centre din Uniunea Europeană și SUA. Inițiator și coordonator al acestor studii este Universitatea Stanford din Statele Unite, producătorii medicamentului fiind 2 companii farmaceutice germane”, precizează AMDM.

Preparatul are o acțiune antivirală, fiind un compus nou, care și-a demonstrat eficacitatea și siguranța la dozele de cercetare administrate la pacienții diagnosticați cu infecția COVID-19 (gravitate moderat-severă).

În Republica Moldova, studiul clinic se va desfășura în 3 centre de studiu din cadrul Spitalului de boli infecțioase ”Toma Ciorbă”, la inițiativa S.C. ”Clinical Trial Center SRL”, România.

Investigatorii studiului clinic sunt:

  • Valentina Smeșnoi, doctor în științe medicale;
  • Gheorghe Plăcintă, șef catedră boli infecțioase, doctor habilitat în științe medicale, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”
  • Victor Pântea, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar.

Toate studiile clinice desfășurate în Republica Moldova sunt făcute sub supravegherea și evaluarea Comitetului Naţional de Expertiză Etică a Studiului Clinic* pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Comitetul Naţional de Expertiză Etică a Studiului Clinic este un organism independent, în care Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale are calitatea de fondator, fiind alcătuit din profesionişti în domeniul sănătăţii şi din membri care nu sînt medici, având ca sarcină de a proteja drepturile, siguranţa şi confortul subiecţilor la un studiu clinic şi de a asigura publicul în această privinţă, în special prin formularea unor recomandări asupra protocolului de studiu, a aptitudinii investigatorilor şi a calităţii adecvate a instalaţiilor, precum şi asupra metodelor şi documentelor care trebuie utilizate pentru a informa subiecţii studiului în scopul obţinerii consimţămîntului lor în deplină cunoştinţă de cauză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (896)

Tematic

Coronavirus: Ce se întâmplă în spitalele din Republica Moldova
Coronavirus în Republica Moldova: Câte cazuri noi s-au înregistrat într-o singură zi
Tagurile:
testare, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, COVID-19


Știrile Zilei