19:23 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Medicină
Sa primesc un link scurt
554 0 0

Cercetătorii ruși au constatat că virusul COVID-19 nu se înmulțește în apa declorurată și în apa mării, dar poate rămâne viu.

CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Asproape toate particulele coronavirusului (90%) mor în apă la temperatura camerei timp de 24 de ore, iar 99,9% mor în decurs de 72 de ore, anunță RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al Rospotrebnadzor. 

Cercetările cu referire la vitalitatea coronavirusului și capacitatea lui de a rezista în apă au fost efectuate în cadrul centrului „Vector”.  

S-a constatat că virusul nu se înmulțește în apa declorurată și în apa mării, dar poate rămâne viu. Potrivit studiilor, timpul de inactivare depinde direct de temperatura apei.

Fierberea apei duce la distrugerea completă a virusului, iar în apa clorurată virusul își pierde viabilitatea, a precizat Rospotrebnadzor.

Mai devreme, oamenii de știință americani au descoperit în timpul experimentelor cu radiații ultraviolete că, fiind expus lămpilor de cinci milioane de milijouli pe centimetru pătrat, răspândirea SARS-CoV-2 scade cu 99% în șase secunde, iar când este expusă la lămpi de 22 mJ/cm², coronavirusul este aproape complet distrus în 25 de secunde.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un polițist infectat de COVID-19 se află în stare gravă: Detalii
Studii clinice privind tratamentul COVID-19: Cine și pe seama cui le efectuează în Moldova
Tagurile:
apă, moare, coronavirus


Știrile Zilei