08:27 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Medicină
Sa primesc un link scurt
154 0 0

Un medic rus spulberă cinci mituri despre diabetul zaharat și spune de ce recomandări trebuie să ținem cont cu adevărat.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Medicul și prezentatorul rus de televiziune Aleksander Measnikov a spulberat cinci mituri populare despre diabetul zaharat.

Astfel, unul dintre miturile foarte populare este că diabetul zaharat este cauzat exclusiv de consumul excesiv de zahăr. Totuși, această patologie, în condițiile unor factori de risc, este provocată și de excesul de calorii și glucide cu asimilare rapidă în general.

Al doilea mit este siguranța consumului pâinii de secară pentru diabetici, comparativ cu pâinea din grâu. Measnikov subliniază că acest lucru este valabil doar în cazul pâinii de secară adevărate, din boabe integrale cu semințe.

“Astfel de pâine trebuie să procurați, nu cea standard, cu același indice glicemic ca și pâinea de grâu”, menționează medicul în emisiunea lui.

O altă opinie eronată, potrivit lui Measnikov, este obligativitatea respectării unui regim alimentar stric toată viața.

El menționează că pacienților, în cele mai dese cazuri, le este suficient să-și reducă cantitatea de calorii, să excludă glucidele cu asimilare rapidă, care provoacă creșterea insulinei.

De asemenea, Measnikov a menționat că la mituri false poate fi atribuită convingerea că oamenii supli nu sunt amenințați de diabet, dar și faptul că medicii ar face intenționat pacienții “dependenți” de insulină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce mâncăm ca să nu ne îmbolnăvim de diabet: Sfatul medicului endocrinolog
Date alarmante: Câți moldoveni suferă de diabet
Tagurile:
diabet zaharat, Mituri

Știrile Zilei