19:33 27 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Medicină
Sa primesc un link scurt
117 0 0

Medicul oncolog Elena Smirnova a vorbit despre cauzele creșterii rapide a tumorilor - specialistul a menționat că riscul dezvoltării bolilor oncologice este strâns legat de istoricul familial.

CHIȘINĂU, 16 sep – Sputnik. Oncologul și proctologul Elena Smirnova a explicat care sunt cauzele creșterii rapide a tumorilor, informează RIA Novosti.

Ea a menționat că pacienții fumători cu cancer de colon au riscul de moarte de două ori mai mare comparativ cu nefumătorii. Acest lucru este cauzat de faptul că la fumători tumorile se dezvoltă mai agresiv, metastazează mai devreme și se dezvoltă în organele învecinate.

"De asemenea, trebuie să amintim că o dietă săracă în fibre și bogată în grăsimi, consumul frecvent de alcool provoacă cancer. La fel, și activitatea fizică redusă", a scris medicul pe Instagram.

Cu toate acestea, specialistul a menționat că riscul dezvoltării rapide a bolilor oncologice este strâns legat de istoricul familial și crește în funcție de numărul de cazuri de boală printre rude, de severitatea, de gravitatea tabloului clinic și de vârsta la care s-a manifestat boala canceroasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Tagurile:
tumoare, creștere, cancer

Știrile Zilei