02:47 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1076)
27811

Oamenii de știință din Hong Kong au descoperit că un medicament antimicrobian, care are un preț accesibil, utilizat pentru tratarea ulcerelor de stomac și a infecțiilor bacteriene, este eficient împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au descoperit că un medicament antimicrobian la prețuri accesibile utilizat pentru tratarea ulcerelor de stomac și a infecțiilor bacteriene este eficient împotriva COVID-19. Acest lucru este raportat de MedicalXpress, informează RIA Novosti.

Vorbim despre citrat de ranitidină bismut (RBC), care a fost testat pe hamsteri.

Ca rezultat al experimentului, încărcătura virală din cultura de celule pulmonare a rozătoarelor infectate a scăzut de peste o mie de ori. În plus, medicamentul a redus semnificativ nivelul citokinelor și chemokinelor antiinflamatorii majore la COVID-19 sever la animale.

Oamenii de știință au remarcat faptul că RBC are citotoxicitate scăzută, cu un indice de selectivitate ridicat, ceea ce sugerează siguranța sa în comparație cu remdesivir, un alt potențial medicament anti-coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1076)

Tematic

Experți: Cum va afecta COVID-19 lumea în următorii 25 de ani?
Tagurile:
Medicament, COVID-19

Știrile Zilei