20:31 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Medicină
Sa primesc un link scurt
3673431

Ministerul Sănătății a anunțat că o asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie.

BUCUREȘTI, 6 feb – Sputnik. Comunicatul Ministerului Sănătății de astăzi confirmă decesul unei asistente medicale la o săptămână după a doua doză de vaccin, dar arată că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

Potrivit Ministerul Sănătății, cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală, iar pentru corecta informare a opiniei publice Ministerul va reveni cu precizări în momentul în care vom exista rezultatele preliminare ale autopsiei, se mai arată în comunicat.

"Nu putem spune care este cauza decesului până când nu avem o cauză oficială de la INML. După doza de rapel colega noastră nu a avut niciun simptom. Prin urmare, în acest moment, o relatare legată de o reacție majoră de la vaccin nu este posibilă până nu avem o cauză oficială a decesului", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, la Antena 3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
România, Romania, mort, medic, Vaccin

Știrile Zilei