04:50 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Medicină
Sa primesc un link scurt
128 0 0

După Ungaria și Slovacia, care folosesc deja vaccinul Sputnik V, Grecia este a treia țară din Europa care recunoaște vaccinul rusesc.

BRUXELLES, 19 mar – Sputnik. Ministrul grec al Turismului Charis Theocharis a declarat persoanele care vizitează țara pot fi vaccinați atât cu cele recunoscute de UE, cât și cu vaccinul rusesc. El a arătat astfel că Grecia recunoaște vaccinul Sputnik V.

 „Persoanele vaccinate nu trebuie să facă investigații și să prezinte un test COVID-19 negativ... Ne dorim cu adevărat că frații noștri din Rusia să ne poată vizita țara. Recunoaștem Sputnik V mai devreme decât o face Europa ”, a declarat ministrul.

El a adăugat că Grecia se bucură că producătorul Sputnik V a depus o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), dar, indiferent de ceea ce decide autoritatea de reglementare, Atena intenționează să accepte certificate de vaccinare și cu alte vaccinuri decât cele oficial recunoscute de UE.

Disputa este prezentă și la nivel european pentru că, inițial, pașaportul de vaccinare se limita la vaccinurile oficial admise în UE. Dar Comisia Europeană a acceptat ieri, în propunerea sa, că, pe lângă vaccinurile care au primit o autorizație de introducere pe piața UE, statele membre pot decide să accepte și alte vaccinuri. Ceea ce cu siguranță vor face Ungaria, Slovacia și, mai nou, Grecia, dar exemplul lor va fi urmat și de alte țări europene. Între timp, vaccinul Sputnik este la un pas de a fi aprobat de EMA, iar din acel moment nu va mai constitui o categoria aparte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, SPUTNIK, Grecia

Știrile Zilei