03:19 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Meteo
Sa primesc un link scurt
869170

După câteva zile cu ploi şi temperaturi cu plus, vremea se schimbă radical în acest weekend: oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din casă.

CHIŞINĂU, 16 mart — Sputnik. Vremea continuă să fie instabilă și în următoarele zile. Potrivit serviciului Hidrometeorologic de Stat, din data de 17 martie intră în vigoare codul galben de schimbarea bruscă a vremi. Avertizarea este valabilă până în data de 20 martie. Sâmbătă vor cădea precipitații puternice de până la 15 litri pe metru pătrat, iar temperatura aerului, în timpul zilei, va fi de 15 grade cu plus.

Meteo pentru următoarele 7 zile
© Photo : meteo.md
Meteo pentru următoarele 7 zile

Ulterior, în perioada 18-19 martie, ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare. Duminică și luni mercurul din termometre va coborî până la —6 grade Celsius în timpul zilei și —13 grade noaptea. În toată țară va viscoli puternic și se vor forma troiene.

Vântul va sufla cu o viteză de până la 20 de metri pe secundă. Temperaturile vor fi cu până la 11 grade sub valorile normale climatice pentru această perioadă. Oamenii sunt îndemnați să evite deplasările lungi cu mașina și plimbările în zonele în care sunt căzute fire de înaltă tensiune. Spre sfârșitul săptămânii viitoare vremea se va încălzi treptat. Joi temperatura aerului va fi de până la trei grade cu plus.

 

Tematic

Cum să deosebim răceală sau sinuzită
Avertizare! Vreme foarte rea în țara vecină
Vreme rea în Moldova. Mai multe posturi vamale au fost închise
Prognoza meteo: Vremea ne aduce o mare surpriză până la sfârșitul săptămânii
Tagurile:
vant, lapovita, prognoza meteo, viscol, ninsori, cod galben, meteo, Serviciul Hidrometeorologic de Stat


Știrile Zilei