16:53 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Ninsori abundente, echipaj al poliției

Alertă: Premierul Filip vrea mai multe echipaje de poliție pe drumuri. Iată ce se întâmplă

© Facebook / INP
Meteo
Sa primesc un link scurt
Alertă meteo: Iarna a revenit în forță (23)
565242

Atenție, șoferi: situația dificilă pe trei drumuri naționale: Chișinău-Ungheni, Bălți-Fălești-Sculeni și Edineț-Otaci. Guvernul este în alertă, vrea să prevină o situație de criză provocată de căderile abundente de zăpadă.

CHIŞINĂU, 18 mart — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale în legătură cu starea nefavorabilă a vremii, anunță Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor prezentate la această ședință, toate drumurile din țară sunt practicabile, pe anumite porțiuni condițiile de circulație fiind mai anevoioase din cauza poleiului și zăpezii. Cea mai dificilă situație s-a creat pe trei drumuri naționale: Chișinău-Ungheni, Bălți-Fălești-Sculeni și Edineț-Otaci. Pe aceste sectoare activează echipele mobile de tracțiune, fiind tractate deja peste zece camioane.

Serviciile specializate activează în regim nonstop, în prezent sunt antrenate peste 250 de unități de tehnică specială, care împrăștie pe carosabil 1550 de tone de material antiderapant.

Totodată, cinci localități din trei raioane și UTA Găgăuzia sunt deconectate de la energia electrică, echipele speciale de intervenție lucrând pentru remedierea situației.

Premierul Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este esențială o comunicare și o interacțiune permanentă între serviciile specializate și autoritățile locale.

„Este foarte important ca de aici, din centru, să avem legătura cu autoritățile locale și să intervenim acolo unde forțele locale nu sunt suficiente pentru a face față acestor intemperii", a subliniat prim-ministrul.

Pavel Filip a cerut să fie asigurată informarea permanentă a cetățenilor privind starea drumurilor și să fie suplimentat numărul de echipaje de poliție pe drumurile din țară, astfel încât să se poate interveni cât mai rapid în caz de necesitate.

De asemenea, companiilor responsabile de aprovizionarea cu energie electrică le-a fost solicitată o reacție promptă pentru reconectarea localităților la curentul electric. Pe viitor, ANRE urmează să analizeze posibilitățile de sporire a capacităților de intervenție a acestora în astfel de cazuri.

Cetățenii aflați în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenta 901, 902 și 903.

Тема:
Alertă meteo: Iarna a revenit în forță (23)

Tematic

Moldoveni din zeci de localități, expropriați din cauza gazoductului Ungheni-Chișinău
Doar în Chișinău: O trecere pietonală subterană în care plouă și când afară este senin
Tagurile:
mai multe, alerta, premierul, Energia electrică, material antiderapant, echipaje, Pavel Filip, poliție, Bălți-Fălești-Sculeni, Chișinău-Ungheni, Edineț-Otaci, UTA Găgăuzia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei