00:34 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Iarnă

Salvatorii sunt în alertă: Vreme de coșmar în sudul țării

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Prognoza meteo: surprizele primăverii (40)
1044 0 0

Deși suntem la sfârșitul lunii martie, vremea continuă să-și facă de cap. Salvatorii îi avertizează pe moldoveni să dea dovadă de prudență.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Iarna nu dă semne de plecare deocamtată, deși prima lună de primăvară este deja pe sfârșite. Meteorologii au emis cod galben de ninsori abundente și temperaturi deosebit de scăzute.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 23 martie, în intervalul de la ora 14:00 până la ora 22:00, în partea de sud a țării sunt prognozate ninsori puternice. Temperatura medie va fi cu 6-8 grade Celsius mai joasă decât norma climatologică pentru această perioadă a anului. Astfel, minimele nocturne vor coborî pe 23 martie până la —7..-13 grade Celsius. Ziua sun prognozate valori termice cuprinse între 0 și —5 grade.

În acest context, salvatorii îi îndeamnă pe cetățenii ”să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela pentru ajutor în caz de necesitate”.

Totodată, conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip și lanțuri. În cazurile în care rămân blocați pe drum, până la venirea salvatorilor, sunt rugați să țină motorul mașinii pornit în mod dozat, pentru a evita cazurile de intoxicații cu gaz de eșapament.

Тема:
Prognoza meteo: surprizele primăverii (40)

Tematic

Va fi mai frig decât în mijlocul iernii. A fost emisă o nouă alertă meteo
Ce facem când apar primele simptome de gripa și răceală
Cum să deosebim răceală sau sinuzită
Tagurile:
alerta, prognoza meteo, meteorologi, salvatori, avertizare


Știrile Zilei