11:21 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Meteo
Sa primesc un link scurt
155760

După o lungă perioadă în care primăvara s-a lăsat așteptată, la sfârșitul acestei săptămâni vom avea vreme deosebit de caldă.

Chișinău — 29 mart, Sputnik. Primăvara pare să se instaleze definitiv în toată țara. La sfârșitul acestei săptămâni vom avea parte de temperaturi generoase și vreme numai bună pentru picnic și plimbări în aer liber.

Sâmbătă, termometrele vor indica valori maxime de +19.. +21 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar vom avea șanse să ne bucurăm de soare pe tot parcursul zilei. Duminică, ziua în care vom sărbători Floriile, în nordul și centrul țării sunt posibile precipitații slabe. Vremea va rămâne însă la fel de caldă, cu temperaturi maxime ce vor oscila între +18..+20 de grade. 

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică de inundații locale, valabile până în data de 2 aprilie. Din cauza creșterii bruște a temperaturii și topirii zăpezii, unele râuri din țară ar putea să se reverse și să provoace inundații. Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să monitorizeze starea barajelor.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
© Photo : meteo.md
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Tematic

Avertizare: Ciclonul cu praf din Sahara. Ce ne aşteaptă în lunile aprilie şi mai
Din iarnă, în vară: Iată ce temperaturi vom avea până la sfârșitul săptămânii
Tagurile:
Serviciul Hidrometeorologic de Stat, temperaturi ridicate, meteo, chișinău


Știrile Zilei