00:31 21 Mai 2019
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Arşiţă

Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

© REUTERS / Yves Herman
Meteo
Sa primesc un link scurt
885552

Meteorologii trag un puternic semnal de alarmă pentru populație. Este un fenomen global, explică aceştia.

BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. În anii următori vom avea parte de o vreme caracterizată prin temperaturi cu fluctuații tot mai mari. De asemenea se vor intensifica fenomenele extreme. Aceasta este opinia climatologului Roxana Bojariu care susține că omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii. Aceasta a precizat că trebuie luate măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

„Toată Europa este sub influența unui câmp de presiune ridicată, care aduce aer mai cald dinspre nordul Africii. E un episod, dar avem astfel de episoade care ies dintr-o logică destul de des în ultimul timp", a explicat climatologul.

Aceasta a tras un semnal de alarmă cu privire la evoluția fenomenelor meteorologice și a apreciat chiar ca fiind îngrijorător ceea ce petrece. Și aceasta, a precizat climatologul potrivit știripesurse.ro, pentru că schimbarea se petrece nu doar în România, ci la nivel global. 

Schimbarea poate fi ținută, însă, sub control, aceasta însemnând nu o anulare a sa, ci, mai degrabă, o amânare. Climatologul a vorbit, în acest context, și despre importanța vitală a Acordului de la Paris, prin care mai multe state și-au luat angajamentul să-și reducă emisiile de carbon.

Este vorba despre reducerea emisiilor de carbon la nivel global.

Alarmant! Moldova ar putea pierde şi ultima sa bogăţie>>>

Bojariu anticipează că această vară va fi una cu temperaturi extreme și spune că, în ultimii ani, există o tendință ca anotimpul cald să se extindă până la jumătatea lunii septembrie așa cum primăvara, în aprile, pot apărea fie temperaturi și vreme de vară, fie viscol și ninsori.

„În septembrie, avem deja valuri de căldură încă de acum doi ani. Prima parte a lunii septembrie devine tot o perioadă de vară. Sunt modificări cu care va trebui să ne obișnuim. În mod clar, vom avea o vară cu fenomene extreme", a precizat climatologul.

Tematic

Meteorolog: Iată ce se va întâmpla cu Moldova în următorii ani
Prognoze: ne așteptă o vară secetoasă
Tagurile:
alarma, schimbarea climei, Roxana Bojariu, fenomene extreme, vremea, temperaturi, meteo, Europa
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei