00:18 23 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.57
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Secetă, imagine de arhivă

Moldova se usucă: Prognoza Meteo pentru următoarele 7 zile

© RIA Novosti / Andrei Arkhipov
Meteo
Sa primesc un link scurt
139211

Temperaturi extreme și fără precipitații: De la plus 30 ziua, la început de săptămână, până la doar 6 grade celsius pe timp de noapte, la sfârșitul acestei săptămâni. Prognozele meteo sunt de-a dreptul alarmante.

CHIȘINĂU, 30 aprilie — Sputnik. Meteorologii moldoveni au emis cod galben de incendii, care va dura până pe data de 4 mai. În această perioadă va exista pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Pentru următoarele șapte zile vom avea parte de temperaturi extreme și fără precipitații. Temperatura aerului ziua va urca până la +30 de grade Celsius. Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează o scădere destul de bruscă a temperaturii aerului spre sfârșitul săptămânii, când termometrele vor indica ziua +18…+23, iar pe timp de noapte temperatura aerului va coborî până la +6…+10 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

În general, specialiștii avertizează că vom avea în continuare condiții meteo din ce în ce mai complicate. În opinia climatologului român Roxana Bojariu, în anii următori fluctuațiile de temperaturi vor fi tot mai mari, iar fenomenele extreme se vor înteți.

Bijariu susține că omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii, precizând că trebuie luate măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

Tematic

Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii
Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme
Vom avea precipitații în această primăvară? Prognoza meteo până la sfârșitul lunii aprilie
Tagurile:
temperaturi extreme, pentru urmatoarele 7 zile, Moldova se usuca, Meteo Moldova, prognoza meteo


Știrile Zilei