23:15 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Vară, foto de arhivă

Meteorologii schimbă foaia: Cum va fi vremea în zilele următoare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: prognoza exactă pentru fiecare zi (124)
156220

Vom avea sau nu nevoie de umbrele? Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Estimările meteorologilor se modifică de la o zi la alta, iar șansele de precipitații devin tot mai mici. Dacă potrivit prognozelor anterioare ar fi trebuit să mai urmeze câteva zile cu ploi, astăzi probabilitatea acestora s-a redusă esențial.

Astfel, mâne ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie în nordul și sudul țării, iar duminică — doar în raioanele de nord.

În zilele de weekend temperaturile nu vor fi prea ridicate — maxime de 23..25 de grade Celsius sâmbătă și de 21..23 de grade duminică.

Meteo - 7 Zile
Meteo - 7 Zile

Și la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor rămâne confortabile. Vor începe să crească însă de miercuri, ajungând spre sfârșitul săptămânii la valori maxime de aproape 30 de grade.

Dacă e să le dăm crezare meteorologilor, precipitațiile ar putea reveni dor spre sfârșitul săptămânii viitoare, însă doar pe alocuri și neimportante cantitativ.

În general, meteorologii spun că, de la an la an, vremea va fi tot mai imprevizibilă și se vor înteți fenomenele meteo extreme. Verile vor fi tot mai lungi, vom avea parte de arşiţă cumplită, dar şi de furtuni violente şi precipitaţii abundente.

După cum afirmă climatologii, vremea va fi caracterizată prin temperaturi cu fluctuații tot mai mari şi intensificarea fenomenelor extreme, iar omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii şi să ia măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

Totodată, meteorologii spun că scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară.

Тема:
Meteo în Moldova: prognoza exactă pentru fiecare zi (124)

Tematic

Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii
Fără vară în 2018. Se va repeta precedentul de acum 200 de ani?
Tagurile:
arsita, fenomenele meteo extreme, precipitatii, prognoze meteo, temperaturi, seceta, ploi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei