01:38 17 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
canicula

Meteorologii ne avertizează din nou - Ce pericol ne paște până la 31 mai

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Prognoza meteo: surprizele primăverii (40)
274 0 0

Până pe data de 31 mai, pe o mare parte a teritoriului țării, persistă pericolul excepțional de incendiu, clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, în această după amiază, cod galben de pericol excepțional de incendiu. Avertizarea meteorologilor va fi valabilă în perioada 25 – 31 mai, pe întreg teritoriul țării, cu excepția unor raioane din nord.  

Până în data de 31 mai, pe o mare parte a teritoriului țării persistă pericolul excepțional de incendiu, clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În condițiile de cod galben de pericol excepțional de incendiu, este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

Тема:
Prognoza meteo: surprizele primăverii (40)

Tematic

Meteorologii schimbă foaia: Cum va fi vremea în zilele următoare
Prognoza Meteo: Doar o zi fără ploaie
Meteorologii au stabilit când în Moldova au loc cele mai periculoase fenomene extreme
Tagurile:
pericol de incendiu, cod galben, meteo, Moldova


Știrile Zilei