23:17 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Arșiță

Prognoză meteo alarmantă: Ne aşteaptă o săptămână cu vreme de coşmar

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
225311

Se pare că duminică a fost ultima zi în care am avut temperaturi cât decât confortabile - de astăzi începe coşmarul.

CHIŞINĂU, 11 iun — Sputnik. Ne aşteaptă vreme de foc săptămâna aceasta. Meteorologii prognozează o creştere constantă a temperaturilor până la valori maxime de 33..34 de grade Celsius.

Arşiţa nu va fi potolită nici de ploile răzleţe care ar putea să cadă în următoarele zile. De altfel, acestea vor fi însoţite de descărcări electrice şi alte fenomene mai puţin plăcute.

Valorile termice maxime vor urca astăzi până la 30..32 de grade Celsius. Şi temperaturile nocturne vor fi destul de ridicate.

Marţi vom avea cu un grad mai mult, iar miercuri, joi şi vineri ne vom topi de-a binelea. Mercurul din termometre va urca până la 32..34 de grade.

Amintim că meteorologii moldoveni au emis două avertizări cod galben pentru această perioadă. Este vorba de avertizarea de secetă hidrologică, valabilă până pe 11 iunie, legată de lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului. Totodată, în perioada 8-13 iunie, pe teritoriul ţării se menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Tematic

La ce să ne așteptăm de la această vară - Avertismentul astrologilor
Prognoza meteorologilor: Cum va fi vremea în prima lună de vară
Prognoze: ne așteptă o vară secetoasă
Tagurile:
prognoza alarmanta, arsita, descarcari electrice, vremea, temperaturi, meteo, ploi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei