16:09 19 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Furtună, foto de arhivă

În scurt timp, Europa va fi lovită de un fenomen meteo extrem de rar

© Sputnik / Алексей Павлишак
Meteo
Sa primesc un link scurt
168611

O furtună-hibrid s-a format deasupra Mării Mediterane, urmând să pătrundă pe continentul european.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. O furtună-hibrid, care apare extrem de rar, s-a format deasupra Mării Mediterane, va lovi în scurt timp Europa, informează digi24.ro.

Furtuna este numită de meteorologi Medicane și este neobișnuită prin faptul că are unele trăsături specifice uraganelor și taifunurilor.

​Furtuna-hibrid „Medicane" a provocat deja inundații pe coastele Tunisiei și Libiei și începe să migreze spre Grecia, pătrunzând pe continentul European.

Deasupra mării, furtuna va căpăta aspecte asociate furtunilor tropicale, precum uraganele sau taifunurile, lucru vizibil mai ales din imaginile-satelit surprinse.

Фонтан перед зданием Лувра (на дальнем плане - крыло Ришелье) в Париже.
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Sâmbătă, furtuna va ajunge în sudul Greciei, iar meteorologii anticipează că insula Creta ar putea fi lovită de ploi violente și vânt puternic. Duminică, furtuna va ajunge în vestul Turciei.

Vestea bună este că furtuna se mișcă repede ceea ce înseamnă că nu se va afla atât de mult timp deasupra continentului pentru a provoca pagube însemnate.

Potrivit unui studiu publicat în 2011, astfel de furtuni-hibrid se petrec doar o dată sau de două ori pe an, de regulă în lunile septembrie sau octombrie, când temperatura aerului și a apei din Marea Mediterană este încă ridicată.

Tematic

Fenomene îngrijorătoare: Nouă cicloane, formate concomitent pe Terra
Furtună violentă la Mamaia: Imagini înfiorătoare surprinse de turiști
Tagurile:
fenomen meteo, furtuna-hibrit, marea mediterana, taifun, Grecia, Europa


Știrile Zilei