11:06 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Toamnă

Vremea se schimbă radical în toată Europa: Prognoza meteo pentru Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
176810

Agențiile meteo internaționale anunță o schimbare radicală a vremii la sfârșitul acestei săptămâni.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Un val neobișnuit de căldură va cuprinde întreg continentul european la sfârșitul acestei săptămâni.

Anomalie climatică în Europa

Valul de căldură va aduce temperaturi anormal de mari, de până la 30 grade Celsius, în toată Europa, inclusiv în nordul Scandinaviei, informează Severe-Weather.eu, citat de digi24.ro.

Temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decât norma pentru această perioadă și vor urca până la 25-26 de grade în centrul continentului, începând de joi-vineri. În weekend, în unele zone din Franța și Spania, acestea vor atinge și depăși pe alocuri 30 de grade Celsius.

Un val neobișnuit de căldură aduce temperaturi anormal de mari, inclusiv în Oceanul Arctic
Un val neobișnuit de căldură aduce temperaturi anormal de mari, inclusiv în Oceanul Arctic

Vreme anormal de caldă va fi și în Peninsula Scandinavă, unde temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, cu 15 grade mai mult decât media lunii octombrie.

Masa de aer cald se va extinde inclusiv înspre Oceanul Arctic, unde temperaturile vor fi mai mari cu 15-18 grade decât cele obișnuite, precum și în Groenlanda și Svalbard.

Ce prognozează meteorologii din România

Valul de căldura va ajunge și în România, mai ales în vestul și sudul țării, unde vor fi temperaturi mai mari decât cele normale, de peste 23 de grade Celsius. În țara vecină vremea se va răci însă începând cu data de 12 octombrie, când va crește și probabilitatea de apariție a ploilor.

Cum va fi vremea în Moldova

Tematic

Vremea rea a făcut prima victimă: Un tânăr a murit de fig
Tagurile:
anomalie climatica, schimbare radicala, vremea, temperaturi, meteo, Moldova, Europa


Știrile Zilei