10:00 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Meteo
Sa primesc un link scurt
1636 0 0

Potrivit prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luni, 19 noiembrie, se prevăd precipitații puternice de 7-15 litri pe metrul pătrat, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik.  Pentru ziua de 19 noiembrie,  meteorologii au emis cod galben de condiții complicate ale vremii.  

Potrivit prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luni, 19 noiembrie, se prevăd precipitații puternice de 7-15 litri pe metrul pătrat, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. Se vor forma depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș și troiene de zăpadă.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează conducătorii auto să iasă în trafic doar după ce mijloacele de transport sunt echipate cu pneuri de iarnă. Salvatorii îndeamnă șoferii să țină în portbagajul mașinii o lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în caz de situații de risc persoanele să poată apela de urgență Serviciul 112.

Pompierii recomandă cetățenilor să respecte normele antiincendiare în special ce ține de exploatarea surselor de încălzire. Pentru a preveni situațiile de risc oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și să asculte mesajele autorităților.

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la această oră pe întreg teritoriul țării ninge viscolit. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Potrivit Poliției, trasee blocate nu sunt, însă transportul circulă cu greutate.

Autoritățile atenționează că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.

La moment pe teritoriul țării activează în regim sporit 53 de echipaje mobile și 110 inspectori de patrulare.

În ultimele 24 de ore au avut loc 4 accidente rutiere grave, soldate cu 4 persoane traumatizate.

Tematic

Iarnă în prima lună de toamnă: Prima ninsoare din acest an - Video
Ninsoare și vânt puternic: Autoritățile au demarat lucrările de deszăpezire - Video
Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Vine iarna adevărată, cu ger și ninsoare
Tagurile:
Cod galben, lapoviță, zăpadă, Ninsoare, Vremea, date meteo


Știrile Zilei