02:30 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Meteo
Sa primesc un link scurt
514820

Începând cu această noapte, în toată țara va cădea lapoviță și se va forma polei, fapt ce va îngreuna circulația pe șosele. Meteorologii susțin că deja, în mai multe localități din nordul țării, pe drumuri s-a așternut deja un strat de gheață.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi precipitații sub formă de lapoviță pe între teritoriul țării. Dar asta nu este tot: de mâine, vin geruri năprasnice de -4.. -9 grade Celsius, care va duce la crearea ghețușului pe șosele.

Vestea proastă este că gheața pe șosele s-ar putea menține timp de o săptămână, dat fiind că gerurile vor fi în crește de la o zi la alta, astfel că duminică și lunea viitoare acestea vor ajunge la chiar -10 grade Celsius în nordul țării, -9 grade Celsius în centrul și -8 grade Celsius în sudul Republicii Moldova.

Sinopticianul de serviciu al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a confirmat pentru Sputnik Moldova că, în aceste condiții, există riscul ca gheața pe drumuri să persiste pe parcursul întregii săptămâni și chiar în primele zile ale săptămânii viitoare.

Totodată sinopticianul de serviciu al Serviciului Hidrometeorologic de Stat ne-a informat că în nordul țării deja este greu de circulat pe drumuri din cauza lapoviței căzute și a frigului care au dus la crearea gheții pe șosele.

Ghețuș pe șosele
Ghețuș pe șosele

Și în România, inclusiv în Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece până vineri. Meterorologii anunţă ploi, lapoviţă, vânt, ninsori şi temperaturi minime cuprinse între -4 şi -7 grade.

Începând de miercuri dimineaţa până joi la ora 8.00, în România va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45 - 55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Grosimea stratului de zăpadă se va situa în medie între 7 şi 10 centimetri, izolat 15 centimetri.

Tematic

Când va fi instalat bradul în centrul Capitalei: Iată câți bani va costa
Tagurile:
Serviciul Hidrometeorologic de Stat, gheata, lapovita, polei


Știrile Zilei