02:14 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Meteo
Sa primesc un link scurt
372940

Cum va fi această iarnă și dacă vom avea sau nu zăpadă de Revelion - meteorologii moldoveni au încercat să ofere un răspuns.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Cum va fi vremea în Moldova de Revelion, ne-a relatat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova șeful Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

El a ținut să precizeze că meteorologii nu sunt magicieni și din acest motiv nu fac preziceri. Și nici nu ar fi posibil ca să prognozăm care va fi temperatura aerului în toată țara peste o lună de zile.

”Niciun specialist nu va putea să facă un pronostic pentru o lună înainte. Putem ști cu aproximație cum va fi vremea peste zece zile, dar exactitatea unui astfel de pronostic va fi de 50 la sută”, a explicat Roșca.

Cu toate acestea, în spațiul  virtual apar cu regularitate tot soiul de prognoze nu doar pentru perioada sărbătorilor care se apropie, dar și pentru întreaga iarnă. Roșca a explicat dacă putem să avem încredere în asemenea prognoze.

”Deja al treilea an vorbesc că vom avea cea mai geroasă iarnă din ultimii zece sau chiar o sută de ani. În realitate, potrivit prognozelor noastre, ne așteptăm ca aceasta va fi doar puțin mai rece. Dacă temperatura medie pentru această perioadă a anului în țara noastră variază între minus 1-3 grade, atunci în acest an am putea să avem cu două grade mai puțin”, a explicat sinopticianul.

Totodată, el a declarat că meteorologii moldoveni consideră că în această iarnă nu vor fi precipitații abundente.

Tematic

Avertizare meteo de ultimă oră: vremea se schimbă radical
Tagurile:
Revelion, Moldova, Vremea, prognoza meteo


Știrile Zilei