13:21 26 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.66
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.11
  • UAH0.73
Meteo
Sa primesc un link scurt
1459241

Spre Moldova se îndreaptă un ciclon sudic care va aduce ninsori puternice, combinate cu ploaie și lapoviță, vânt și viscol.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis miercuri, 9 ianuarie, o avertizare meteorologică de cod galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea va intra în vigoare pe data de 10 ianuarie și va fi valabilă până vineri, 11 ianuarie.

Codul galben de condiții complicate ale vremii a fost emis în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de până la 25 de litri.

Pe 10 ianuarie, predominant vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud a țării – sub formă de ploaie și lapoviță. Pe 11 ianuarie – sub  formă de zăpadă.

Temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi se vor depune lapovița și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 de metri pe secundă.

Tematic

Situație excepțională în Grecia: oameni morți, drumuri închise, trenuri anulate
Prognoza meteo: Un ciclon de aer rece a pus stăpânire în aceste zile pe Moldova
Tagurile:
viscol, Ploi, ciclon, ninsori, meteo


Știrile Zilei