10:00 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Arctica

Savanții prezic un haos climatic pe Terra

© Sputnik / Вера Костамо
Meteo
Sa primesc un link scurt
333 0 0

Savanții insistă asupra reducerii radicale a emisiilor de substanțe nocive în mediul ambiant pentru a evita consecințele dramatice.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Topirea ghețarilor în Arctica și Antarctica vor provoca condiții climaterice extreme pe Terra și variații imprevizibile de temperatură, consideră cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada, scrie Sputnik Osetia.

Oamenii de știință menționează că două straturi de gheață care deja se topesc vor provoca către anul 2100 creșterea temperaturii medii a aerului cu 3-4 grade. Acest fenomen va provoca, la rândul său, scurgerea în Oceanul Planetar a unei cantități considerabile de apă provenită din topirea gheții din Groenlanda și a foii de gheață din Antarctica, fapt ce va duce la perturbații ale curenților Oceanului și va schimba nivelul încălzirii acestuia pe întreaga Planetă.

Totodată, specialiștii au făcut o simulare prin care au demonstrat că cea mai rapidă creștere a nivelului mării se poate produce între anii 2065 și 2075.

Deversarea în ocean a apelor calde provenite din topirea zăpezilor va provoca slăbirea principalilor curenți oceanici, ceea ce va duce la creșterea temperaturii aerului în zonele ridicate ale Arcticii, Canadei de Est și Americii Centrale, precum și la scăderea temperaturii în Europa de Nord-Vest – de partea cealaltă a Oceanului Atlantic.

Savanții insistă asupra reducerii radicale a emisiilor de substanțe nocive în mediul ambiant pentru evitarea consecințelor dramatice.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Adevărată apocalipsă: Seceta globală a provocat distrugeri incomensurabile
Tagurile:
Terra, schimbările climatice, Savanți
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei