08:39 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Meteo
Sa primesc un link scurt
437910

Vreme neobişnuită pentru această perioadă a anului. Serviciul Hidrometeorologic de stat a anunţat prognoza pentru duminică.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Vremea va fi frumoasă în acest sfârşit de săptămână. Meteorologii au prognozat valori termice maxime de până la +11..+13 grade Celsius. Cerul va fi variabil, fără precipitaţii.

Temperaturile vor rămâne pozitive şi în timpul nopţii, cu valori de până la +3..+5 grade.

Vremea va rămâne caldă şi săptămâna viitoare.

Deşi primăvara calendaristică este tot mai aproape, meteorologii spun însă să nu ne facem iluzii  pentru că iarna nu va pleca atât de uşor. Aceste câteva zile frumoase se datorează unui val de aer cald care se va menține câteva zile.

”Este vorba doar de o masă de aer cald care vine în țara noastră pentru scurt timp. Nu scăpăm încă de iarnă. În următoarea perioadă s-ar putea să mai ningă și să avem parte de temperaturi cu minus”, a declarat reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru Sputnik Moldova.

Încă înainte de debutul sezonului rece, site-urile internaţionale de meteorologie avertizau că vom avea o iarnă lungă, iar scurte episoade de ger şi viscol s-ar mai putea înregistra şi în luna martie.

Tematic

Val puternic de căldură peste Moldova - vine prematur primăvara? Iată ce spun meteorologii
Tagurile:
primavara, temperaturi, vremea


Știrile Zilei