19:07 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
iarnă

Meteorologii au avut dreptate: Vremea se schimbă radical în următoarele ore

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
185310

Iarna revine în forță: vremea se răcește considerabil – avertizarea meteorologilor.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Specialiștii au avertizat anterior că vreme caldă nu va ține prea mul și că iarna nu va ceda prea ușor pozițiile. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o răcire accentuată a vremii în orele următoare, atât noaptea, cât și în timpul zilei.

Temperaturile nocturne vor coborî până la valori minime de -7..-9 grade Celsius. Mâine ziua în nordul țării vor fi -2..-5 grade, iar în centru și în sud vor avea -1..-4 grade.

Sâmbătă se vor mai înregistra ninsori slabe în majoritatea regiunilor țării.

Duminică precipitațiile vor conteni, ar temperaturile diurne vor crește cu un grad-două. Noaptea va fi însă la fel de geroasă, mercurul din termometre va coborî până la -5..-8 grade Celsius.

Și Administrația română pentru Meteorologie a emis cod galben de fenomene meteo periculoase pentru intervalul 22-23 februarie. Au fost anunțate ploi, lapoviță, ninsoare şi mai ales vânt puternic în majoritatea regiunilor României.

Meteorologii au avertizat anterior, când ne-am bucurat de mai multe zile cu vreme frumoasă și temperaturi de primăvară, să nu ne facem iluzii  pentru că iarna nu va pleca atât de uşor. Încălzirea s-a datorat unui val de aer cald care s-a menținut câteva zile.

”Este vorba doar de o masă de aer cald care vine în țara noastră pentru scurt timp. Nu scăpăm încă de iarnă. În următoarea perioadă s-ar putea să mai ningă și să avem parte de temperaturi cu minus”, a declarat atunci reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru Sputnik Moldova.

Încă înainte de debutul sezonului rece, site-urile internaţionale de meteorologie avertizau că vom avea o iarnă lungă, iar scurte episoade de ger şi viscol s-ar mai putea înregistra şi în luna martie.

Tematic

Din rău în mai rău: Avertizare de ultimă oră a polițiștilor și meteorologilor
Tagurile:
ninsoare, ger, temperaturi, se schimbă, iarna, vremea, meteo
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei