09:31 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Meteo
Sa primesc un link scurt
30810

Pare incredibil, însă vremea s-a schimbat radical în doar câteva zile. De fapt, și meteorologii atenționează că în această perioadă vremea este foarte schimbătoare, cu perioade mai calde și intruziuni de aer rece.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. În doar câteva zile, vremea s-a schimbat radical. Dacă duminică moldovenii au mers la urnele de vot, fiind îmbrăcați în haine groase și cizme, iar afară ningea ca în toiul iernii, atunci astăzi, în ultima zi a lui Făurar, simțim cum bate la ușă primăvara. Totuși, meteorologul român Elena Cordoneanu, a precizat că prima jumătate a lunii martie este „o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare”. Nu este exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra regiunii noastre.

Pare incredibil, dar iată cum era vremea de afară acum cinci zile.

În ultima zi de iarnă, vremea ne vestește că primăvara își intră în drepturi.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează temperaturi generoase pentru această perioadă a anului. În același timp, ei au emis o avertizare cod galben care intră în vigoare în această seară și va dura până pe 1 martie.

Cod galben de vânt
© Photo : SHS
Cod galben de vânt

Pe parcursul zilei de vineri, 1 martie, se vor înregistra valori termice maxime de +8..+10 grade Celsius. În zilele următoare temperaturile vor fi în scădere ușoară.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii din România au făcut anterior o prognoză pentru sfârșitul ultimei luni de iarnă și prima jumătate a lunii martie, valabilă în linii mari și pentru țara noastră. Potrivit acestora, în intervalul prognozat, valorile termice medii vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Încă la începutul sezonului rece, site-urile meteo internaționale atenționau că iarna aceasta va fi lungă, iar scurte episoade cu ger și viscol s-ar putea înregistra inclusiv în luna martie.

Tematic

Alertă meteo în toată țara - Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Alertă meteo în prima zi de primăvară: Ce se întâmplă cu vremea pe 1 martie
Tagurile:
video, evoluție, Vreme, incredibil


Știrile Zilei