14:22 17 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.60
  • USD17.75
  • RUB0.28
  • RON4.14
  • UAH0.72
Fotografie simbol: Vânt

Și astăzi avem cod galben de intensificare a vintului: Se repetă coșmarul?

CC0 / Pixabay / MichaelGaida
Meteo
Sa primesc un link scurt
44010

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de intensificare a vintului și pentru astăzi, după ce ieri acesta a lăsat case fără acoperișuri, mașini deteriorate și a perturbat livrarea energiei electrice în 23 de localități.

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în urma vântului puternic de ieri, din Republica Moldova, au fost înregistrate mai multe situaţii de risc. 

În raionul Criuleni, satul Zăicana, în urma intensificării de vânt, au fost smulse şi deteriorate de pe acoperișurile a zece case de locuit 111 foi de ardezie şi 42 de metri pătraţi de ţiglă metalică. Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 de metri de țiglă metalică.

În Capitală, condițiile meteo nefavorabile au smuls de pe acoperişul unui bloc de locuit cu cinci nivele din bulevardul Moscovei 7/3, două plăci  metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă.

Comisiile pentru situații excepționale convocate urmează să stabilească prejudiciile materiale înregistrate. 

Potrivit datelor IGSU colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale, din cauza intensificării vântului pe data de 10 martie, 23 de localități din 8 raioane au rămas parțial fără energie electrică. În dimineața zilei de 11 martie toate localitățile au fost reconectate la curentul electric.

IGSU aminteşte că pentru ziua de 11 martie 2019 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de intensificare a vintului. În aceste circumstanțe, pompierii îi îndemnă pe oameni să fie prudenţi şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer.

În situaţii de risc, oamenii pot apele de urgenţă Serviciul 112. 

Tematic

Acoperișul unei stații de așteptare din Chișinău riscă să fie luat de vânt - Video


Știrile Zilei