15:02 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
Caniculă

Fenomene extreme în Europa: Cum va fi vremea în Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (72)
377710

În timp ce peninsula Iberică se sufocă de căldură, alte regiuni ale Europei sunt devastate de inundații.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Vremea extremă face ravagii în Europa. Portugalia se confruntă cu temperaturi caniculare, caracteristice mai degrabă pentru mijlocul verii. Pe de altă parte, nordul şi centrul Italiei au fost afectate de inundaţii puternice care au lăsat în urmă cel puţin patru morţi şi pagube de milioane de euro, scrie digi24.ro.

Furtunile și ploile torențiale au lovit mai multe regiuni ale Italiei. În mai multe oraşe, şcolile şi grădiniţele au fost închise, au fost afectate culturile agricole, fiind înregistrate pagube majore.

Autorităţile au interzis traficul pe anumite poduri şi drumuri care riscau să fie înghiţite de ape. Iar problemele ar putea continua deoarece mai multe regiuni din centrul Italiei sunt în continuare sub avertizări de ploi şi vânt puternic.

În Bosnia şi Herţegovina, mai multe râuri au ieşit din matcă după ce a plouat torenţial. Zeci de oameni au rămas fără case.

Între timp, în Peninsula Iberică s-a înregistrat un val neobișnuit de căldură pentru această perioadă a anului. Mercurul din termometre a trecut de 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Temperaturile sunt în creștere și în țara noastră. Meteorologii au anunțat pentru mâine valori termice maxime de 24..26 de grade Celsius.

În zilele următoare, mercurul din termometre va mai urca unu-două grade, astfel că vineri s-ar putea înregistra chiar 28 de grade Celsius.

Mâne ar putea să cadă precipitații în nordul și sudul țării, însă neimportante cantitativ. Abia în weekend ploile s-ar putea extinde în toată țara.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (72)

Tematic

Europa, lovită de fenomene meteo extreme: Ce spun meteorologii moldoveni - Video
Tagurile:
morti, Moldova, Europa, fenomene extreme, vremea
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei