02:18 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Inundații. Imagine simbol

Vreme rea în toată țară: Vor cădea averse cu descărcări electrice, grindină și vijelie

© Photo: Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (121)
334 0 0

Nu scăpăm nici astăzi de vreme ploioasă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cu puțin timp în urmă cod galben de averse însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Meteorologii din Moldova au emis în această dimineață un nou cod galben de vreme rea. De la ora 10:00 și până la ora 23:00, pe întreg teritoriul țării se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie.

În perioada indicată se prevăd descărcări electrice, izolat averse de 15-25 de litri pe metrul pătrat, cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Paralel, rămâne în vigoare este un alt cod galben - de inundații locale. Avertizarea este valabilă până pe data de 7 iunie și a fost emisă în legătură cu informația Centrului Meteorologic privind căderea pe întreg teritoriul țării a precipitațiilor puternice, izolat foarte puternice.

Centrul Hidrologic avertizează despre creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0,5-1 metru și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Administrațiile publice locale și agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (121)

Tematic

Alertă de inundații la Ungheni, mai multe iazuri s-au rupt – Video
Vine urgia în Moldova: Averse, grindină și vijelie - în următoarele ore
Tagurile:
meteo, potop, ploi, averse


Știrile Zilei