04:29 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Meteo
Sa primesc un link scurt
148310

Încă o zi de încercare pentru rezistența fizică a oamenilor: Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit Cod Galben de arșiță pentru duminică.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Pentru ziua de 7 iulie sunt prognozate temperaturi caniculare: pe arii extinse, termometrele vor indica 33-34°C la umbră, au prevenit meteorologii de la Chișinău.

Aceasta înseamnă că valorile termice ale aerului vor depăși 40 de grade Celsius la soare. Viteza vântului va fi de 2-7 metri pe secundă, făcând ca arșița să fie un pic mai ușor de suportat. Presiunea atmosferică va fi normală.

Ploi, însoțite de descărcări electrice, sunt anunțate pe parcursul zilei de duminică doar pentru raioanele de nord, dar și acolo maximele termice vor fi de 31 de grade la umbră.

Luni, 8 iulie, ploile cu tunete și fulgere se vor extinde pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Cerul va fi acoperit de nori, iar maximele termice vor coborî până la 25-26 de grade Celsius. Marți și miercuri, ploile vor continua în raioanele de nord și de centru. 

Maxime termice de până la 27 de grade sunt prognozate până cel puțin sâmbăta viitoare, 13 iulie.

Tematic

Transportul public – calvar în Chișinău pe timpul caniculei: Ce ne așteaptă pe viitor
Adevărul despre corturile anticaniculă și cum se pregătește Primăria Chișinău de arșiță
Viitorul într-o lume fierbinte: Ce se va întâmpla cu Republica Moldova
Tagurile:
arșiță


Știrile Zilei