08:01 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Meteo
Sa primesc un link scurt
4423 0 0

Meteorologii români avertizează că vremea se va înrăutăţi în weekend, când se aşteaptă o răcorire accentuată, ploi torenţiale şi grindină în mare parte a ţării.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Șase persoane și-au pierdut viața după ce o furtună puternică a lovit peninsula greacă Halkidiki. Potrivit specialiștilor, acesta s-a format din cauza unui ciclon mediteranean.

Meteorologul Administrației române de Meteorologie Alina Şerban a explicat pentru observator.tv că acest ciclon mediteranean a afectat sudul Italiei şi s-a intensificat când a ajuns în Grecia pentru că a întâlnit temperaturi mai mari, de peste 35 de grade Celsius.

Meteorologul ANM precizează că astfel de fenomene pot fi prevăzute cu foarte puţin timp înainte, prin avertizări nowcasting.

Un ciclon va lovi și România

Potrivit specialistului, ciclonul care a lovit Grecia a slăbit în intensitate. Ea avertizează însă că un nou sistem se va dezvolta în weekend şi va înainta spre sud-estul Europei.

"Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal", a mai spus Alina Şerban.

Cum va fi vremea în Moldova

Meteorologii moldoveni au anunțat și pentru ziua de vineri vreme răcoroasă, cu maxime de 23..25 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, însă precipitații sunt prognozate doar în nordul țării.

În weekend vremea se încălzește până la valori de 26..28 de grade, duminică ar putea să cadă ploi însoțite de descărcări electrice pe arii extinse. La începutul săptămânii viitoare vremea se va răcori iarăși considerabil.

Meteo - 11 iulie 2019 (7 zile)
Meteo - 11 iulie 2019 (7 zile)

Tematic

Ninsoare în luna iulie, la hotar cu Moldova: Când vine vremea rea și în țara noastră


Știrile Zilei