18:11 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (306)
1019710

Meteo Moldova: Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o schimbare radicală a vremii în următoarea perioadă – iată ce ne așteaptă.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru următoarea perioadă vreme instabilă și temperaturi de până la +35 de grade Celsius.

Astăzi, temperatura aerului va urca până la +28..+33 de grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura aerului va fi de +18..+20 de grade. La început de săptămână, vom avea temperaturi de peste 35 de grade celsius. Însă, la mijlocul săptămânii, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii, astfel că deja miercuri vom avea doar +22..27 grade pe timp de zi, iar noaptea temperatura aerului va fi de doar +13 grade.

Schimbarea bruscă a vremii: Sfatul medicului

Potrivit specialiștilor, schimbarea brusca a vremii are efect negativ asupra sănătății organismului. Migrenele, variații ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestărilor astmului și instalarea unei stări de anxietate sunt doar câteva dintre simptomele resimțite ca urmare a variațiilor climatice.

Cei mai expuși la aceste variații sunt copiii, bătrânii, precum și cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar și cei cu boli autoimune.

Pentru a ne adapta la aceste schimbări, specialiștii recomandă consumul multor lichide, în special ceaiuri calde, multe legume și fructe, deoarece sunt bogate în vitamine. Este bine să alegem mâncărurile ușoare, fără grăsimi, și să avem un regim de viață în care mișcarea să ocupe un loc important.

Cum să suportăm mai ușor căldura
© Sputnik / Nicolai Kibich
Cum să suportăm mai ușor căldura
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (306)

Tematic

Schimbare bruscă a vremii: Anunțul meteorologilor moldoveni - detalii
Tagurile:
medici, avertizare, vremea, meteo.md, Meteo Moldova


Știrile Zilei