18:39 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Caniculă

Când scăpăm de căldura extremă: Prognoza meteo pentru următoarele zile

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (142)
433 0 0

În Republica Moldova sunt în vigoare două avertizări ”Cod Galben” – de vreme caniculară și secetă hidrologică.

CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul țării. Meteorologii anunță că pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33° Celsius. De asemenea, în legătură cu lipsa precipitațiilor, în râurile și lacurile de acumulare din țară, Centrul Hidrologic avertizează că menținerea până pe 28 august a fenomenului de Secetă Hidrologică.

În aceste condiții este bine sa țineți cont de recomandările specialiștilor pentru a preveni incidentele determinate de temperaturile excesive.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", doctorul în medicină Luminița Suveică a oferit mai multe sfaturi utile care vă vor ajuta să vă protejați corect pe timp de caniculă, evitând consecințele grave ale temperaturilor excesive asupra sănătății.

"Evitați pe cât se poate expunerea excesivă la soare între orele 11:00 – 16:00. Purtați ochelari, pălării de soare, haine lejere din fibre naturale (mătase, in, bumbac) de culori deschise. Dacă aveți aer condiționat, reglați climatizorul astfel încât temperatura să fie cu 5-6 grade mai mică decât temperatura ambientală. Consumați zilnic cel puțin 2 litri de lichide (sucuri, apă plată cu lămâie). Consumați fructe și legume proaspete de sezon. Folosiți creme cu factor de protecție solară înaltă, pe care trebuie să le cumpărați din locurile autorizate și să verificați termenul de valabilitate", a subliniat Suveică.

Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în zilele următoare valorile termice maxime vor oscila între +30 și +35 de grade Celsius.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (142)

Tematic

Temperaturi extreme: Prognoza meteo până la sfârșitul verii - detalii
Tagurile:
meteo


Știrile Zilei