07:09 20 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Arșiță

Vreme cu năbădăi: Prognoza meteo pentru weekend și luna septembrie

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (142)
985 0 0

Meteorologii din România au avertizat că în perioada următoare s-ar putea produce fenomene meteo extreme provocate de formațiuni ciclonice.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Vara nu se dă dusă. Vremea se încălzește considerabil începând cu ziua de sâmbătă. Meteorologii au anunțat valori termice maxime de 28..30 de grade Celsius.

Aceleași caracteristici termice se vor menține și pe parcursul următoarelor șapte zile. Vor fi în creștere și temperaturile nocturne, care vor ajunge până la 15..17 grade.

Din păcate, precipitații nu se prevăd nici în perioada următoare. Astfel că rămân în vigoare cele două avertizări emise anterior de meteorologi – de secetă hidrologică și de pericol excepțional de incendiu, determinate de insuficiența precipitațiilor în cea mai mare parte a țării.

Meteo 7-13 septembrie 2019
Meteo 7-13 septembrie 2019

De altfel și meteorologii din România au prognozat că în luna septembrie temperaturile vor fi mai ridicate față de normele climatologice ale perioadei, iar precipitațiile vor fi deficitare.

„În septembrie temperaturile depășesc 30 de grade. Precipitațiile în luna septembrie vor fi deficitare”, a declarat la România TV Florinela Georgescu, director executiv al ANM.

Situația va fi la fel în lunile octombrie şi noiembrie, când temperaturile medii vor fi mai ridicate decât normalul.

Potrivit specialiştilor de la Administrația română de Meteorologie, ”vara” se va prelungi până în octombrie, dar vremea caldă va fi însoțită de furtuni.

„Vor fi formaţiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torenţial. Ploi scurte, căderi de grindină”, a adăugat directorul ANM.

Cu toate acestea, vor fi şi perioade de secetă, iar aceste precipitații nu vor fi suficiente.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (142)

Tematic

Chișinăul se încinge la maximum vara, iar datele meteo oficiale nu reflectă realitatea
Tagurile:
fenomene meteo extreme, weekend, meteo, vremea


Știrile Zilei