11:02 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (250)
77820

Chiar dacă suntem practic în cea de a doua săptămână de toamnă, vremea este în continuare excesiv de caldă – când se vor schima condițiile meteo.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Vom avea și duminică vreme frumoasă, cu temperaturi ca de vară.  Meteorologii au anunțat valori termice maxime de 28..30 de grade Celsius.

Aceleași caracteristici termice se vor menține și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile nocturne vor atinge valori de 15..17 grade.

Din păcate, precipitații nu se prevăd nici în perioada următoare. Astfel că rămân în vigoare cele două avertizări emise anterior de meteorologi – de secetă hidrologică și de pericol excepțional de incendiu, determinate de insuficiența precipitațiilor în cea mai mare parte a țării.

De altfel și meteorologii din România au prognozat că în luna septembrie temperaturile vor fi mai ridicate față de normele climatologice ale perioadei, iar precipitațiile vor fi deficitare.

„În septembrie temperaturile depășesc 30 de grade. Precipitațiile în luna septembrie vor fi deficitare”, a declarat la România TV Florinela Georgescu, director executiv al ANM.

Situația va fi la fel în lunile octombrie şi noiembrie, când temperaturile medii vor fi mai ridicate decât normalul.

Potrivit specialiştilor de la Administrația română de Meteorologie, ”vara” se va prelungi până în octombrie, dar vremea caldă va fi însoțită de furtuni.

„Vor fi formaţiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torenţial. Ploi scurte, căderi de grindină”, a adăugat directorul ANM.

Cu toate acestea, vor fi şi perioade de secetă, iar aceste precipitații nu vor fi suficiente.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (250)
Tagurile:
toamna, vara, temperaturi, 8 septembrie, meteo, vremea


Știrile Zilei