01:23 19 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Ninsoare

Prima ninsoare, așteptată în România: Când ajunge și în Moldova

© Sputnik / Ilya Pitalev
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (159)
283210

Masa de aer polar a ajuns deja în partea de nord a României, iar în scurt timp va pătrunde și în jumătatea de sud a țării, anunță meteorologii. Cum va fi vremea în țara noastră.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. În zonele înalte ale României ar putea cădea în următoarele zile prima lapoviță și ninsoare din acest sezon, potrivit meteorologul Digi24 Simona Căpșună.

Atât pe creste, cât și în depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea și în prima partea a zilei. Aceste temperaturi vor face ca precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare pe creste, în cursul zilei de joi și de vineri, dar vor fi slabe cantitativ, precizează specialistul.

Însă până la iarnă mai este, acest episod de frig va fi unul trecător, iar de săptămâna viitoare va reveni vremea plăcută, vremea se va încălzi peste tot, a subliniat meteorologul.

Administraţia română de Meteorologie a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitațiilor până în data de 29 septembrie, valabilă în bună măsură și pentru țara noastră.

Astfel, potrivit specialiștilor din țara vecină, în următoarele patru zile va urma o răcire notabilă, astfel că media maximelor termice va ajunge la valori de 16...17 grade, în jurul datei de 21 septembrie. După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21...25 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-21 septembrie.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Aceste prognoze coincid în temei cu cele făcute de meteorologii moldoveni. Astfel, miercuri valorile termice maxime nu vor depăși 18..20 de grade Celsius. Vor scădea treptat și minimele nocturne, până la 3..5 grade în acest weekend. Probabilitatea precipitațiilor este redusă.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (159)

Tematic

Val de aer polar în Moldova: Se răcește dramatic de săptămâna aceasta - detalii
Tagurile:
România, ninsoare, vremea, meteo


Știrile Zilei