00:54 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Toamnă, vânt

Alertă: Un val de aer polar vine peste Europa – frig și chiar ninsori

© Sputnik / Miroslav Rotari
Meteo
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (188)
66110

În scurt timp, temperaturile confortabile de care ne mai bucurăm în aceste zile vor rămâne doar o amintire. Un val de aer polar lovește Europa – iată când vine frigul.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Alertă meteo – în câteva zile, temperaturile vor coborî drastic, chiar și cu peste 20 de grade comparativ cu valorile maxime care s-au înregistrat în săptămânile trecute, informează stiripesurse.ro.

Răcirea se va produce de săptămâna viitoare, când Europa Centrală și de Est va fi lovită de un val de aer polar. Acesta se va deplasa din nordul continentului marți noapte și va duce la o scădere considerabilă a temperaturilor.

Astfel, potrivit meteorologilor, în a doua jumătate a săptămânii nu vor fi mai mult de 7..10 grade Celsius ziua, iar temperaturile nocturne se vor apropia de pragul înghețului. Nu este exclusă apariția precipitațiilor sub formă de zăpadă.

Meteo pentru săptămâna viitoare
© Photo : SHS
Meteo pentru săptămâna viitoare

Și specialiștii moldoveni au anunțat o răcire a vremii în ultimele zile ale lunii octombrie. Noiembrie va debuta cu valori maxime ce nu vor depăși 8..10 grade Celsius și minime nocturne de până la 2..4 grade.

Cerul va fi variabil, iar ceața va mai persista în următoarele zile. Mijlocul săptămânii ar putea aduce precipitații slabe, însă doar în nordul țării.

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (188)

Tematic

Răcirea bruscă a vremii: Avertizarea meteorologilor pentru următoarele zile
Tagurile:
Europa, aer polar, temperaturi, vremea, meteo, alerta


Știrile Zilei