19:24 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Meteo
Sa primesc un link scurt
283521

Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat avertizare meteorologică de cod roșu într-un șir de județe din sudul și estul țării care se învecinează cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Meteorologii români au anunțat avertisment de cod roșu pentru județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea, ultimul învecinând-se cu raioanele Cahul și Cantemir din Republica Moldova.

Potrivit acestei avertizări, în noaptea de astăzi spre mâine (05 februarie, ora 22:00 - 06 februarie, ora 08:00)în cele cinci județe de peste Prut se vor produce intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, viscol, vizibilitate fiind redusă semnificativ.

Cod roșu a mi fost anunțat și pentru alte cinci județe din centrul și sudul României: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău. Acolo va viscoli și mai puternic. Și anume, în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100...120 km/h.

Avertizare meteo - cod roșu
© Photo : Meteo Romania
Avertizare meteo - cod roșu

Vom menționa că și meteorologii moldoveni au anunțat pentru astăzi ploi, ninsori puternice și foarte puternice, troiene, ghețuș, polei, chiciură, care se va depune pe crengi și firele electrice, fără a anunța însă avertizare de cod roșu.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 05-06 februarie 2020, sunt prevăzute condiții meteorologice nefavorabile. Pe teritoriul întregii țări vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori puternice (7 - 17 l/m2), izolat foarte puternice (20 - 25 l/m2). Izolat, pe firele electrice și crengile copacilor se va depune zăpadă și chiciură.

Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova nu au anunțat deocamdată o situație meteorologică mai dificilă pentru sudul și sud-estul țării.

Tagurile:
troiene, ninsori, viscol, Moldova, Romania, cod rosu


Știrile Zilei