18:17 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Meteo
Sa primesc un link scurt
670 0 0

În toate regiunile țării vor cădea ploi, inclusiv însoțite de descărcări electrice și, nu este exclus, de vijelii, și în următoarele șapte zile, potrivit prognozelor meteo.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Ploi însoțite de descărcări electrice pe întreg teritoriul țării, intensificări ale vântului și maxime de 27..29 de grade Celsius la orele prânzului – astfel arată prognoza meteorologilor pentru vineri, 19 iunie.

Din când în când, Soarele se va arăta, totuși de după nori. 

Presiunea atmosferică va fi scăzută și în următoarele șapte zile, iar umiditatea relativă a aerului – foarte înaltă, până aproape de maximul posibil.

Vântul va sufla din est, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă, dar ar trebui să ne așteptăm și la rafale mai intense, care însoțesc de regulă ploile cu caracter torențial.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Pentru sâmbătă, 20 iunie, prognoza meteo nu diferă de cea făcută pentru vineri. Sunt așteptate din nou, maxime de până la 27 de grade Celsius în nord, de până la 28 de grade în centru și de 29 de grade în regiunea de sud.

Vântul își va modifica însă direcția: va sufla din nord-est, cu o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

Menționăm că până pe 3 iulie este în vigoare un Cod Galben de inundații – ieșirea apei din luncă în urma ploilor semnificative căzute în Ucraina. Izolat, este posibilă ieșirea apei în lunca râului Prut din raza raioanelor Briceni şi Edineţ, din nord, precum și în regiunea orașului Cantemir, din sud.

Nivelul apei pe sectorul Criva - Costeşti - Stânca va crește cu 2–3 metri faţă de nivelul din 13 iunie.

Pe sectorul Costeşti - Stânca – Cantemir, nivelul apei va crește cu 2,5 – 3,5 metri, iar pe sectorul Cantemir - Brânza va crește cu 1- 2 metri faţă de nivelul din 16 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Indicațiile primarului Chișinăului în legătură cu Codul Galben de ploi
Tagurile:
prognoza vremii, prognoza meteo


Știrile Zilei