11:39 07 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Meteo
Sa primesc un link scurt
144 0 0

În trei județe din România, dare se află în apropierea hotarului cu Republica Moldova - Iași, Vaslui și Bacău – va ploua temporar abundent de astăzi ziua până mâine noaptea.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat că astăzi, începând cu ora 11:00 și până mâine la trei de noapte, în județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp. În aceste județe a fost anunțat COD PORTACOLIU de ploi abundente.

Prognoza meteo, avertizare God Portocaliu
Prognoza meteo, avertizare God Portocaliu

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat, pentru aceeași perioadă, COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei: vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Vom menționa că și Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat pentru astăzi Averse puternice cu descărcări electrice în toate cele trei zone ale Republicii Moldova: de nord, centru și sud.  

Chiar dacă se prevăd ploi torențiale, temperatura aerului va fi ridicată, maximele vor oscila între +18 și +23 de grade Celsius. Până la această ora, nu au fost înregistrate ploi intense în nicio zonă din țară.

Prognoza meteo pentru 8-14 octombrie
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru 8-14 octombrie

Pentru mâine, 9 octombrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vreme determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică  normală.

Cerul va fi de la variabil  la noros,  noaptea - pe arii extinse, ziua - izolat vor cădea  ploi slabe. Dimineața izolat se va lăsa o ceața slabă.

Vântul va sufla din nord est de la slab la moderat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Bacău, Vaslui, Iași, moldova, ploi abundente, Ploi

Știrile Zilei