09:58 19 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.83
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.64
Министерство иностранных дел и европейской интеграции

A fost demarată procedura privind numirea ambasadorului RM la Moscova

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
36 0 0

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a demarat procesul privind numirea ambasadorilor RM în Federaţia Rusă, Japonia şi Israel, a declarat pentru agenţia News-Moldova purtătorul de cuvânt al MAEIE, Ana Taban.

 

CHIŞINĂU, 7 mai – News-Moldova. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a demarat procesul privind numirea ambasadorilor RM în Federaţia Rusă, Japonia şi Israel, a declarat pentru agenţia News-Moldova purtătorul de cuvânt al MAEIE, Ana Taban. 

Taban a explicat că, deocamdată, ministerul nu poate face public nici un nume, deoarece procedura de numire a ambasadorilor include mai multe proceduri printre care identificarea persoanei, agrementul ţărilor de acreditare, aprobarea candidaturilor de către structurile de stat ale Moldovei. 

Moldova a rămas fără ambasador în Federaţia Rusă la începutul lunii martie când Andrei Galbur, care deţinea această funcţie din noiembrie 2012, a fost numit în postul de viceministru al afacerilor externe. 

La 1 aprilie, Guvernul l-a rechemat pe ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Anatol Vangheli, şi l-a numit în funcţia de secretar general în cadrul MAEIE. Tot la 1 aprilie, Cabinetul de Miniştri a decis deschiderea unei Ambasade a RM în Japonia.


Tagurile:
MAEIE, Ana Taban, Japonia, Israel, Rusia, ambasador
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei