09:53 19 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.83
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.64
Лекарства MedicamenteШипучие таблетки

Se extinde lista medicamentelor cu preţ redus

© Sputnik / © Fotolia / Ruslan Gilmanshin
1 / 2
Moldova
Sa primesc un link scurt
5910

Ministerul Sănătăţii a revizuit din oficiu preţurile a alte 219 denumiri de medicamente. Decizia de a ieftini preţul la preparate a fost luată în urma aprecierii monedei naţionale în raport cu dolarul american.

CHIŞINĂU, 8 mai — Sputnik Moldova. Ministerul Sănătăţii  a revizuit din oficiu preţurile a alte 219 denumiri de medicamente. Decizia de a ieftini preţul la preparate a fost luată în urma aprecierii monedei naţionale în raport cu dolarul american. 

Astfel, preţurile în lei moldoveneşti au fost diminuate cu 4, 36%, deoarece cursul  mediu valutar în luna februarie  pentru un dolar american a constituit 18, 83 lei, iar în luna aprilie – 18,01 lei.

Potrivit unor modificări legislative, în cazul în care se constată aprecierea cu 3 % şi mai mult a monedei naţionale în raport cu valuta preţului inclus în Catalogul naţional de preţuri – dolar sau euro – de la data emiterii ordinului Ministrului Sănătăţii de aprobare a preţului de producător şi menţinerea acestui curs oficial mediu de schimb valutar pe durata a cel puţin o lună, Ministerul Sănătăţii poate revizui preţul de producător la medicamente aprobat în lei.

Ordinul respectiv va intra în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial.


Tematic

Un nou proiect care prevede scăderea preţului la 80% din medicamente
Tagurile:
pastile, preţ, medicamente, Ministerul Sănătăţii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei