12:34 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
In a rather unnerving development, the US military has released footage demonstrating new smart self-steering bullets that can change direction to hit moving targets, perhaps guaranteeing that snipers almost never miss.

Militarii AN participă la un exerciţiu multinaţional în Germania

© Flickr/ Justin Connaher
Moldova
Sa primesc un link scurt
210

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 9 mai — 6 iunie, la exerciţiul „Combined Resolve IV”, care se desfăşoară în Germania.

 

 

CHIŞINĂU, 8 mai  - Sputnik Moldova. Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 9 mai — 6 iunie, la exerciţiul „Combined Resolve IV”, care se desfăşoară în Germania. 

Scopul exerciţiului, condus de forţele terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), este antrenarea trupelor din Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Italia, Letonia, România, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii. 

„Aplicaţiile cuprind tehnici de antrenament virtuale, dar şi un exerciţiu cu muniţie reală”, potrivit Ministerului Apărării.

Din partea Armatei Naţionale vor participa 35  militari profesionişti care vor fi dislocaţi la Centrul de instruire militară din Hohenfels, unde vor executa misiuni de patrulare, evacuare medicală, pază a punctelor de control şi trecere, alături de militarii din ţările partenere.

Armata Naţională participă la aplicaţiile din Germania din anul 2012.


Tagurile:
exerciţiu, Armata Naţională, militari, Combined Resolve IV, Ministerul Apărării, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei