12:37 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Moldova

Guvernul alocă bani pentru victimele incendiului din Cantemir

Moldova
Sa primesc un link scurt
5220

Guvernul va aloca şase milioane de lei victimelor incendiului din Cantemir pentru procurarea noilor apartamente. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de Miniştri.

CHIŞINĂU, 8 mai — Sputnik Moldova. Guvernul va aloca şase milioane de lei victimelor incendiului din Cantemir pentru procurarea noilor  apartamente. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de Miniştri. 

Ministrul Finanţelor Anatol Arapu a declarat că banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.  

Potrivit ministrului Construcţiilor Vasile Bâtcă, decizia de a aloca bani pentru a procura apartamente este cea mai bună variantă, deoarece incendiul a distrus total 10 apartamente din bloc care nu mai pot fi reparate. 

„În fondul locativ al oraşului Cantemir sunt apartamente disponibile. Acestea deja au fost identificate de administraţia locală”, a declarat Bâtcă. 

Ministrul a adăugat că apartamentele avariate vor fi demolate cu susţinerea financiară a primăriei locale. 

Incendiul produs luni dimineaţă într-un bloc cu 5 etaje din Cantemir a afectat în total 20 de apartamente. Trei persoane au fost rănite. Cel mai mult a avut de suferit proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul. Tânărul de 23 de ani este internat în stare gravă cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului. 


Tematic

Veteranii celui de-al doilea război mondial primiţi la Guvern
Tagurile:
ajutor, apartamente, victime, incendiu, Guvern, Vasile Bâtcă, Anatol Arapu, Cantemir, Chişinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei