12:34 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Chiril Gaburici şi Ambasadorul Chinei la Chişinău, Mingtao Tong

Gaburici: Moldova este un partener de încredere al Chinei

© Foto: site-ul oficial al Guvernului RM
Moldova
Sa primesc un link scurt
1001

În cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Mingtao Tong, premierul moldovean Chiril Gaburi a declarat că Republica Moldova este un partener de încredere al Chinei

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik Moldova. Miercuri în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Mingtao Tong, premierul moldovean Chiril Gaburi a declarat că Republica Moldova este un partener de încredere al Chinei.

Serviciul de presă al Guvernului notează că părțile au făcut schimb de informații despre evoluțiile economice înregistrate în relațiile bilaterale. S-a discutat, potrivit sursei, şi despre climatul investițional, schimburile comerciale, precum și despre asistența pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Cei doi oficiali s-au referit şi la participarea Republicii Moldova în cadrul proiectului „Drumul Mătăsii”. Un Memorandum în acest sens a fost semnat în luna decembrie 2014, în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-chineze pentru colaborare comercial-economică la Beijing. Documentul are ca scop realizarea conexiunii economice dintre China şi Europa, dinamizarea dialogului politic, dezvoltarea infrastructurii de transport între Oceanul Pacific şi Marea Baltică, precum şi reducerea barierelor din calea comerţului şi investiţiilor.

 

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost oportunitatea creării unei Zone Economice Libere, în Republica Moldova, pentru investitorii chinezi, idee agreată de Guvernul Chinei.

Tagurile:
Încredere, Parteneriat, Moldova-China, Mingtao Tong, Chiril Gaburici, Mingtao Tong, Chiril Gaburici
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei