11:18 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
transport транспорт

Transportatorii iliciţi de călători, fără plăcuţe de înmatriculare

© Sputnik /
Moldova
Sa primesc un link scurt
17 0 0

Mai mulţi şoferi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înregistrare ale vehiculelor din cauza implicării în transportul ilicit de călători.

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Mai mulţi şoferi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și certificatele de înregistrare ale vehiculelor din cauza implicării în transportul ilicit de călători.

Inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au retras 11 plăcuţe în urma verificărilor efectuate pe traseele naţionale în perioada 14-17 mai.

Verificările au avut loc în comun cu inspectorii de poliţie pe traseele care duc spre punctele de frontieră din Otaci, Briceni, Ocniţa, Giurgiuleşti şi Ştefan-Vodă. În total, au fost documentate 14 cazuri privind nerespectarea normelor şi a condiţiilor legale de transportare a pasagerilor, în 11 cazuri fiind constatată transportarea neautorizată a pasagerilor pe destinaţii internaţionale.

De la începutul anului, inspectorii ANTA au  ridicat 157 de plăcuţe cu numere de înmatriculare. Conform Codului Transporturilor Rutiere, plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatului de înregistrare a unității de transport implicate în activitate ilegală de transport pot fi retrase pe o perioadă de până la 6 luni.


Tematic

Activitatea întreprinderilor de transport este în scădere
Moldova şi Armenia au liberalizat transporturile bilaterale
Miniştrii de Transport din ţările OCEMN, reuniţi la Chişinău
Tagurile:
transport, ANTA, MTID, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei