04:35 23 Septembrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.81
  • RUB0.25
  • RON4.23
  • UAH0.60
Досрочные парламентские выборы в Молдавии

Sondaj: 36 % din chişinăuieni siguri că vor merge să-şi aleagă primarul

© Sputnik / Руслан Шалапуда
Moldova
Sa primesc un link scurt
4311

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale, numai 36 la sută dintre chişinăuieni sunt siguri că vor merge la vot. Așa arată rezultatele studiului sociologic “Opțiunile sociopolitice ale cetățenilor municipiului Chișinău în preajma alegerilor locale din 2015”.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale, numai 36 la sută dintre chişinăuieni sunt siguri că vor merge la vot. Așa arată rezultatele studiului sociologic “Opțiunile sociopolitice ale cetățenilor municipiului Chișinău în preajma alegerilor locale din 2015”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. 

“Avem o intenție scăzută de vot. Dacă pe republică, peste 50 % din populație este sigură că va merge la vot, atunci în Chișinău doar 36 %”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, Victor Mocanu.

Potrivit sursei, “Comisia Electorală Centrală (CEC) împreună cu candidații electorali  trebuie să-și organizeze foarte bine programele electorale, întrucât să motiveze cetățenii să participe la vot”.

Președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, a declarat pentru Studio ” Sputnik-Moldova” că “atât timp cât oamenii nu au încredere în partidele politice și nici în instituțiile statului, societatea moldovenească nu poate înregistra progrese”


Tematic

CEC a constituit Oficiul de protocol al observatorilor internaţionali
Tagurile:
Chisinau, sondaj, alegeri, primar
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei