11:29 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo)

În Moldova se construieşte mai puţin

© Sputnik / Ahn Young-joon, POOL
Moldova
Sa primesc un link scurt
20 0 0

În primele trei luni ale acestui an în ţară au fost efectuate lucrări de construcţii valoare de 974,9 milioane lei, cu 1,2% mai puţin în comparaţie cu aceiaşi perioadă a anului trecut.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. În primele trei luni ale acestui an, în ţară au fost efectuate lucrări de construcţii în valoare de 974,9 milioane de lei, cu 1,2% mai puţin comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, predomină efectuarea lucrărilor de construcţii noi, realizate în volum de 599,9 milioane lei. Ponderea acestora a constituit 61,5% din volumul total al lucrărilor de construcţii executate, în creştere cu 1,3%. 

Lucrările de reparaţii capitale şi curente au însumat 345,5 milioane de lei. Comparativ cu ianuarie-martie 2014, volumul acestora s-a redus cu 7,3%.

Volumul considerabil de lucrări a fost realizat de către agenţii economici cu forma de proprietate privată. Aceştia au executat lucrări de construcţii în sumă de 758,2 milioane de lei sau 77,8% din volumul total al lucrărilor executate.


Tematic

La aeroportul din Chișinău continuă o construcție de amploare
Tagurile:
construcţie, agent economic, volum, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei