11:32 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Parlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова şedinţă plenară

Parlamentul a ratificat Acordul de cooperare cu Eurojust

© Sputnik /
Moldova
Sa primesc un link scurt
30 0 0

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat joi Acordul de cooperare cu Eurojust.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik Moldova. Proiectul Legii cu privire la ratificarea Acordului de cooperare dintre Republica Moldova şi Eurojust a fost prezentat în plenul forului legislativ de Procurorul General, Corneliu Gurin.

„Ratificarea Acordului constituie un pas important pentru ralierea Republicii Moldova la standardele şi principiile internaţionale în materie de cooperare a instituţiilor statului de drept”, a declarat Gurin.

Acordul a fost semnat la Haga, Olanda, de către Corneliu Gurin şi preşedntele Eurojust, Michèle Coninsx. Documentul reprezintă o nouă etapă de parteneriat, care va permite de a riposta infracţiunilor grave, în special a celor de criminalitate organizată și a terorismului. 

Acordul de cooperare prevede posibilitatea Republicii Moldova de a detaşa un procuror de legătură la Eurojust, iar pentru Eurojust – de a delega un magistrat de legătură în Republica Moldova. Eurojust este o agenţie a Uniunii Europene care coordonează acţiunile autorităţilor competente din statele membre în domeniul cooperării judiciare împotriva formelor grave ale criminalităţii. 


Tematic

Parlamentul RM a ratificat Acordul privind comerțul cu arme
Tagurile:
procuratura, Eurojust, parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei